Omgeving

De omgeving van Mons La Trivalle biedt talloze mogelijkheden. En het is maar waar u belangstelling voor heeft… Niettemin hebben wij een aantal dingen uitgekozen die het vermelden waard zijn. Maar dat betekent niet dat het daarmee ophoudt. Schroomt u dus niet uw gastvrouw en gastheer vragen te stellen, of te informeren bij het ‘Office du tourisme’ in La Trivalle.

Dorpen (We noemen er slechts een paar want er zijn er veel.)

dorpje01Olargues Een schilderachtig dorpje met een oude, Romaanse, brug over de Orb. De toren die u al van ver kunt zien, stamt uit de 11e eeuw en wanneer u daar naar toe wandelt heeft u een adembenemend uitzicht op deze rivier.

Lamalou les bains Beroemd om zijn geneeskrachtige bronnen en dat is dan ook de reden dat veel chronisch zieken hier verblijven. Met een casino, theaterzaal, cinema, diverse restaurants en een gezellige winkelstraat.

Herepian Dit dorp zit min of meer vast aan Bedarieux en hier vindt u het Musee de la Cloche de la Sonnaille. Op elke eerste zondag van de maand heeft Herepian een creatieve markt, van april tot oktober op de Place E.Pascal en van november tot en met maart in de salle Marcel Pagnol. Deze markt duurt van 8.30 uur tot 19.00 uur.

Roquebrun Hier ligt sinds 1986 de ‘Jardin Mediterraneen de Roquebrun’, een unieke botanische tuin met exotische planten en een mediterrane boomgaard. Alle planten en bomen zijn buiten gekweekt.

Bedarieux Een aardige stad aan de Orb waar u prettig kunt winkelen. Elke maandag een vers-markt waar u veel producten uit de streek kunt kopen zoals honing, ingemaakte kastanjes, truffels, olijfolie, bijzondere azijnen etc.

St. Pons de Thomieres Een dorp met een gedeeltelijk Spaanse geschiedenis. Met een kathedraal, een museum over de pre-historie, en in de vroegere tuin van van de Abdij Benedectines een heel bijzondere beeldentuin. De winning van marmer is een belangrijke bron van inkomsten voor het dorp. Elke woensdag vers-markt.